Wat kost een traplift?

Laag2.500 EUR Gemiddeld6.000 EUR Hoog20.000 EUR

Kosten van een elektrische traplift in België (met bochten, recht, buiten, platformlift, staand...)

Inhoudsopgave

Traplift prijs in België

Een traplift in België kost gemiddeld 6.000 euro.

Traplift Trapliften prijs
Rechte 2.500 tot 6.000 EUR
Met bochten 6.000 tot 12.000 EUR
Staande 3.000 tot 12.000 EUR
Platformlift 6.000 tot 20.000 EUR
Voor buiten 4.000 tot 12.000 EUR

De prijzen variëren tot meer dan 12.000 euro, afhankelijk van het assortiment, het model, de lengte van de trap, de professionele garantie en de opties, die u kiest. Trapliften voor een rechte trap zijn het goedkoopst (in de buurt van de prijs van een staande traplift), gevolgd door platformliften, die het duurst zijn.

Kiest u voor een traplift voor een trap met bochten, een traplift voor buiten of heeft uw trap een tussenbordes, dan ligt de prijs traplift aanzienlijk hoger. Trapliften voor een spiltrap zijn uniek en daarom ook duurder: ze worden op maat gemaakt. Als de traplift wordt gebruikt door iemand met overgewicht, moet u voor een traplift met een hoger draagvermogen kiezen. Dit zal ook de prijs van de traplift verhogen.

Een traplift kan een aanzienlijke investering zijn (hoewel niet zo veel als een lift), maar u kunt de kostprijs traplift met behulp van subsidies verlagen. Als uw budget erg krap is, kunt u kiezen voor tweedehands modellen, die goedkoper zijn dan nieuwe trapliften, maar niet dezelfde garantie bieden als nieuwe apparatuur.

De traplift kostprijs wordt voornamelijk beïnvloed door het soort trap

Trapliften prijs van een trap met bochten

De prijs van een traplift hangt grotendeels af van de stijl en de vorm van de trap waarin hij wordt geplaatst. Wat kost traplift? Een traplift met bocht(en), inclusief fabricage en installatie, kost in België tussen 6.000 en 12.000 euro.

Deze prijs varieert afhankelijk van de indeling van de trap en het huis. De traplift moet zich kunnen aanpassen aan de rondingen van de trap en nauwkeurig worden afgesteld voor een veilige verplaatsing.

De installatie van de rail is ingewikkelder: deze wordt op maat gemaakt en is gebaseerd op de vorm van de trap in het huis en dat verklaart de hoge prijs van de traplift. De prijs van de traplift stijgt wanneer de breedte van de trap kleiner is dan de standaardbreedte van 70 cm.

Trapliften prijzen voor een spiltrap

De prijs van een traplift, inclusief de installatie, ligt tussen de 10.000 en 12.000 euro.

De spiraalvorm van de trap maakt de fabricage en de montage van de trapliftrails ingewikkelder. De gebogen rails worden geplaatst op de treden, die een spiraal naar de bovenste verdieping vormen. Als de trap niet erg breed is, is het mogelijk om een staande traplift te installeren, die minder ruimte nodig heeft.

De prijs van trapliften voor een rechte trap

De prijs in België voor een traplift voor rechte trappen is lager: tussen 2.500 en 6.000 euro voor de aankoop en de installatie van het apparaat.

Als de trap recht is, d.w.z. zonder bochten of hoeken, zijn de rails van de traplift eenvoudiger te bouwen en op elke trede te installeren, wat uiteraard gevolgen kan hebben voor de kosten van de traplift. Net als bij andere trapliften in België zijn er extra kosten als de trap smal is.
Traplift prijs

Installatie van een traplift: prijs voor buiten

De prijs van een traplift voor buiten kan variëren van 4.000 tot 12.000 euro.

Om de gebruiker in zijn tuin te laten gaan, is de traplift voor buiten ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan. Het is duurzamer dan een standaard model, want stof en regen kunnen het apparaat snel beschadigen. Als u een tweedehands traplift wilt kopen, moet u voorzichtiger zijn met een traplift voor buiten (traplift of platformlift).

Traplift prijzen in België voor het arbeidsloon voor uw installatie

Meestal zorgt de verkoper of de fabrikant voor de installatie en de werkzaamheden om er zeker van te zijn dat het werk correct wordt uitgevoerd. De prijs voor de installatie is meestal inbegrepen in de aankoopprijs van een Belgische traplift.

Anders kan de prijs van de installatie variëren tussen 1.000 en 3.000 euro wanneer u een onafhankelijke installateur kiest. De prijs hangt af van het soort trap dat u heeft en de indeling van uw huis. Voordat u de traplift installeert, moet u eerst offertes aanvragen en een prijsvergelijking maken. Dit is gratis.

Wat het model ook is en of het nu gaat om een model voor binnen of buiten, Handicare, Otolift of een ander merk, vergeet niet te vragen naar de onderhoudskosten voor uw traplift of platformlift.

Financiële subsidie voor de aankoop van een traplift

Wanneer u uw Belgische traplift koopt en installeert, moet u weten dat u in aanmerking kunt komen voor verschillende subsidies. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, moet u in aanmerking kunnen komen voor een subsidie voor een traplift.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunt u een PHARE-subsidie (“Personnes Handicapées Autonomie Recherches” in het Frans) aanvragen van 7.650 euro exclusief btw of 11.200 euro exclusief btw voor een traplift over meerdere verdiepingen.

Wallonië biedt twee soorten financiële steun: steun voor gehandicapten via het AVIQ en, uitsluitend voor de provincie Luxemburg, een subsidie van 50% met een maximum van 1.500 euro voor 65-plussers.

In Vlaanderen zijn er verschillende vormen van bijstand beschikbaar, zoals de subsidie Wonen Vlaanderen voor 65-plussers, die overeenkomt met 50% van de prijs met een maximum van 1.250 euro. U kunt financiële hulp voor mensen met een handicap aanvragen bij het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) en u kunt ook informatie bij uw gemeente krijgen.

In Vlaams-Brabant geldt een subsidie voor een traplift maximaal 75% van de kosten, met een maximumbedrag van 2.500 euro voor 65-plussers of gehandicapten.

Heeft u voor slechts korte tijd een traplift nodig?

Als u slechts tijdelijk een traplift nodig heeft, kunt u er ook een huren. In dit geval omvatten hun diensten de verhuur, de installatie en de verwijdering aan het einde van het contract.

Deze optie is perfect voor mensen die bijvoorbeeld onlangs een operatie hebben ondergaan of die slechts enkele maanden een traplift nodig hebben. Deze optie kan ook worden overwogen als u een oudere persoon met beperkte mobiliteit voor een periode moet onderbrengen.

U kunt rekenen op een huurprijs van ongeveer EUR 100 per maand (installatie niet inbegrepen). De prijs van de traplift kan oplopen, afhankelijk van het type en het ontwerp van uw huis en ook van het bedrijf dat u kiest.

Als u een nieuwe traplift niet contant kunt kopen, kunt u ook op zoek gaan naar leveranciers, die betaling in termijnen aanbieden.

Trapliften maken u onafhankelijk

Mensen met mobiliteitsproblemen vinden het waarschijnlijk moeilijk om zich te verplaatsen, zelfs in hun eigen huis. Een traplift kan u helpen en u meer onafhankelijkheid en zelfstandigheid in uw huis geven.

Voor wie het niet weet: een traplift is een elektrisch aangedreven apparaat dat u van de ene naar de andere verdieping helpt. Dit type apparaat wordt gemonteerd op rails, die op de treden van de trap zijn aangebracht. Er is meestal een bedieningssysteem op de armleuningen van de stoel, maar ook aan beide zijden van de trap (boven en onder). Om veiligheidsredenen is er een veiligheidsriem aangebracht, evenals een mechanisme dat de beweging van de traplift stopt in het geval van een obstructie of de noodzaak om te stoppen.

De traplift moet niet alleen de verplaatsing van de ene naar de andere verdieping vergemakkelijken, maar ook ergonomisch zijn en aan uw lichaamstype zijn aangepast. Sommige gebruikers kunnen last hebben van hun rug of benen. In dat geval moet de stoel maximaal comfort kunnen bieden. Er kan een in hoogte verstelbare voetsteun worden aangebracht om het instappen in de traplift stoel te vergemakkelijken. U kunt ook een verstelbare rugleuning krijgen. Al met al neemt het budget voor de traplift wel toe als u extra functies in uw traplift wilt opnemen.

Vraag offertes aan om het exacte budget voor u te krijgen

Kies eerst de trapliftmodellen, die ontworpen zijn voor het type trap dat u heeft. Zo krijgt u een nauwkeurigere prijsraming, aangezien de prijsklasse voor de installatie van een traplift tussen 2.500 en 20.000 euro ligt. Ten tweede is het essentieel om het merk (Otolift traplift, Handicare, Thyssenkrupp traplift België etc.) en de opties te kiezen, die de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Om een nauwkeurige prijs voor de traplift en de werkzaamheden te krijgen en tijd te besparen, vraagt u bij verschillende vakmensen een vrijblijvende offerte aan.

Na verificatie sturen wij uw aanvraag door naar verschillende vakmensen bij u in de buurt, die u kunnen helpen met de installatie van uw traplift. Elke deskundige komt bij u thuis om met u te overleggen, de benodigde apparatuur te beoordelen en al uw vragen te beantwoorden (onderhoud van de apparatuur, totaalprijs, veiligheid, installatie van de rail en het zitje etc.) Dit is absoluut gratis en zonder enige verplichting.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een traplift in België?

Gemiddeld EUR 6.000 maar de prijzen kunnen variëren van EUR 2.500 tot EUR 20.000, inclusief de installatie en de levering.

Vergelijk de prijzen van trapliften!

Laten we beginnen