Platformlift

Als u een rolstoelgebruiker bent, kunt u een platformlift in uw huis installeren, zodat u zich veilig van de ene naar de andere verdieping kunt verplaatsen.

Platformlift

Inhoudsopgave

Platformlift, plateaulift: Prijs

Trapliften België Gemiddelde prijs (euros)
Platformliften, Plateauliften 6.000 tot 20.000 EUR

Om een platformlift te kopen, moet u voor België op een budget tussen EUR 6.000 en EUR 20.000 rekenen. Deze prijs is inclusief de installatie door een toegankelijkheids- en mobiliteitsexpert.

De prijs van het rolstoel plateaulift en de installatie wordt bepaald door het type trap en de gekozen opties. Een traplift die op een rechte trap wordt geplaatst, is minder gecompliceerd dan een traplift die voor een trap met bochten is ontworpen. Een traplift voor buiten zal ook duurder zijn. De gebruikte materialen bij de bouw ondergaan speciale behandelingen om ze weerbestendig te maken. De prijs hangt natuurlijk ook af van het merk. Gaat u trapliften Thyssenkrupp kopen? U kunt hierover meer lezen in onze rubriek “Traplift prijzen”.

Wat is een traplift voor rolstoel?

Een platformlift in huis is een apparaat waarmee iemand in een rolstoel gemakkelijk een trap kan beklimmen. Voor iemand met motorische problemen en in een rolstoel kan het inderdaad moeilijk zijn om zich in een huis te verplaatsen, vooral in een huis met meerdere verdiepingen.

Als de gebruiker in zijn rolstoel zit, hoeft hij er niet uit. Het platform van de traplift is geschikt voor de rolstoel van de gehandicapte persoon. Voor mensen met een beperkte mobiliteit, die hun rolstoel niet steeds nodig hebben, kan de platformlift worden uitgerust met een klapstoel om op te gaan zitten.

De traplift kan worden geïnstalleerd op de trap binnenshuis of op een trap buitenshuis. Dit wordt een platformlift voor buiten genoemd. De traplift kan ook op elk type trap worden geïnstalleerd: hij kan worden gebruikt om een rechte trap of een spiltrap met bochten op en af te gaan. De platformlift kan ook worden ingeklapt als hij niet wordt gebruikt. Zo kunt u de weg naar de trap vrijhouden.

Waarom zou u een traplift zonder stoel installeren?

De platformlift is ontworpen voor gehandicapten, die een rolstoel gebruiken, maar ook voor ouderen met evenwichtsproblemen of voor iedereen met gewrichtsproblemen. Het platform is niet alleen geschikt voor rolstoelen, maar kan ook worden gebruikt om trappen op en af te gaan door op de meegeleverde klapstoel te gaan zitten. Iemand met gewrichtsproblemen kan het platform ook staand gebruiken.

Een platformlift kan het ouderen of gehandicapten gemakkelijker maken om zich te verplaatsen. Het stelt iemand in staat om zijn onafhankelijkheid te herwinnen en een betere kwaliteit van leven te hebben. Zij zal geen hulp meer nodig hebben om de trappen te beklimmen, hetzij om op een hogere verdieping te komen, hetzij om naar een lagere verdieping te gaan.

Uiteraard biedt dit soort apparatuur grote veiligheid voor de gebruikers, want op de trap kunnen snel ongelukken gebeuren, vaak met ernstige gevolgen. Het apparaat is uitgerust met steunen om de gebruiker tijdens het beklimmen of dalen veilig te houden.

Vergelijk de prijzen van trapliften!

Laten we beginnen