Staande traplift

De staande traplift is een minder bekend alternatief voor de traditionele zittende traplift. In dit artikel beschrijven we hoe het werkt, wat de voordelen en de kosten zijn en de meest geschikte situaties om het te installeren.

Inhoudsopgave

Traplift staand: Prijs

Traplift Prijs (euros)
Staande traplift 3.000 tot 12.000 EUR

Om de exacte kosten van uw staande traplift in België te weten en de beschikbare financiële steun te vinden, vraagt u een offerte aan door het type traplift aan te geven (traplift binnenbocht of recht, buitenshuis). Belgische professionals bij u in de buurt komen bij u thuis om uw behoeften ter plaatse te beoordelen en u bij de aankoop en de installatie van uw traplift in België te begeleiden.

Als u een rechte traplift heeft, zijn de kosten van de traplift lager omdat de rail, die meestal aan de trap is bevestigd, uit één stuk bestaat. Voor de kosten van zittende trapliften (buitentrapliften, rechte trappen of trappen met bochten), bezoek onze speciale pagina's "Hoeveel kost een traplift", "Traplift buiten prijs" en "Prijzen trapliften Thyssenkrupp".

De staande traplift

Trappen mogen geen hindernis vormen voor ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen. De installatie van een elektrische traplift is een oplossing voor dit probleem. Een traplift is een apparaat waarmee een gebruiker zonder problemen de trap op en af kan lopen, zodat alle verdiepingen van het huis beter toegankelijk zijn.

Als uw trap niet breed genoeg is voor een standaard traplift, is de staande traplift, ook wel bekend als een zit/sta-traplift, dé oplossing. Ze nemen minder ruimte in beslag dan stoeltrapliften en zijn geschikt voor spil- of smalle trappen (Bekijk onze informatie over de breedte in cm traplift). Of ze nu voor rechten trappen voor trappen met bochten zijn en of het nu gaat om Thyssenkrupp trapliften of Otolift... voor rolstoelgebruikers, die de ruimte hebben, zal een platformlift of traplift geschikter zijn.

De staande traplift heeft een kleinere, schuine zitting die hoger is geplaatst. De smalle zitting helpt de benen te ontlasten en stelt de gebruiker in staat om te staan of bijna te staan, zonder de knieën te hoeven buigen. De staande traplift, voor buiten of binnen en voor een rechte trap of een spiltrap, is even veilig als een traditionele traplift of traplift zonder stoel. Sommige trapliften zijn ook uitgerust met een anti-startvoorziening, die alleen beweging toestaat wanneer u uw veiligheidsgordel draagt.

Vind u het moeilijk om te zitten of te blijven zitten?

Bij een staande traplift moet de gebruiker in de regel rechtop blijven staan wanneer hij de trap op of af gaat. Dit is een uitstekende optie voor mensen met heup- of knieproblemen, die zitten ongemakkelijk vinden. De zit kan ook de rug van de gebruiker ondersteunen. U heeft steunbeugels om uw evenwicht te bewaren. Als het u echter te veel moeite kost om uw evenwicht te bewaren, kunt u beter voor een traplift met een stoel kiezen.

Naast de staande traplift zijn er nog andere producten, die geschikt kunnen zijn voor mensen die hun zelfstandigheid verliezen of lijden aan aandoeningen zoals bijvoorbeeld artritis, kniepijn of ongemak bij het zitten. Denk aan bijvoorbeeld de platformlift. De prijs zal hoger zijn en er zal ook meer ruimte nodig zijn, maar deze traplift is essentieel voor rolstoelgebruikers. In ieder geval zijn er vele accessoires, zoals veiligheidsgordels en beugels, om de veiligheid en het gebruiksgemak te waarborgen. Als u geïnteresseerd bent, vraag dan nu offertes aan voor de installatie van uw staande traplift in uw stad in België.

Advies nodig bij de aankoop van uw traplift smalle trap?

Het is voor iemand, die net begint, niet eenvoudig om zijn weg te vinden in de verschillende merken (Otolift, Thyssenkrupp, Acorn etc.), soorten of modellen van producten (trapliften voor een rechte trap of trappen met bochten, plateauliften etc. En dan hebben we het nog niet eens over de zoektocht naar beschikbare financiële steun om de rekening te verlagen.

Het inschakelen van deskundigen is de beste manier om te begrijpen hoe een staande traplift werkt, welke werkzaamheden er nodig zijn om hem te installeren en wat het budget en de onderhoudskosten zullen zijn. Aangezien een staande traplift u minder stabiel kan maken dan een zittend model, raden wij u met klem aan om de traplift vóór de aankoop in reële omstandigheden te testen.

Heeft u een beslissing genomen? Contacteer ons dan nu voor offertes van traplift installateurs in uw stad in België.

Veelgestelde vragen

Wie kan er gebruikmaken van een staande traplift?

Iedereen die geen evenwichtsproblemen heeft.

Waarom zou u een staande traplift kopen?

U heeft moeite om de trap op en af te gaan en

  • U lijdt aan artritis of gewrichtspijn.
  • Uw trap is een spiltrap.
  • Uw trap is smaller dan 62 cm.

Vergelijk de prijzen van trapliften!

Laten we beginnen