Rechte traplift

Als u mobiliteitsproblemen heeft en een rechte trap in uw huis heeft, heeft u er dan wel eens aan gedacht om een traplift te laten installeren om uw onafhankelijkheid te vergroten?

Wat kost een traplift voor een rechte trap?

Inhoudsopgave

Wat kost een traplift voor een rechte trap?

Traplift Kostprijs traplift (euros)
Rechte traplift 2.500 tot 6.000 EUR

U kunt een traplift voor een rechte trap vanaf 2.500 euro kopen. In België kunnen diverse modellen al snel EUR 6.000 kosten, inclusief de installatie, vooral als u kiest voor een premie traplift zoals de Thyssenkrupp trapliften. U kunt desgewenst onze andere artikelen over de prijs van een elektrische traplift of het artikel “Plateaulift rolstoel” eens raadplegen.

Om de prijs van een traplift voor een rechte trap te drukken, is er een premie voor Vlamingen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en Wonen Vlaanderen. Er zijn ook andere subsidies voor inwoners van de provincies Vlaams-Brabant en Luxemburg. Voor de Walen biedt het Agentschap voor een Kwaliteitsvol AVIQ Leven financiële steun. Wie in of nabij Brussel woont, kan ten slotte een subsidie aanvragen van PHARE.

Trapliften voor een rechte trap

Voor oudere mensen of mensen met een beperkte mobiliteit kan het een uitdaging zijn om de trap op en af te gaan. Een traplift rechte trap is een apparaat met een stoel op een aan de trap bevestigde rail, waarmee moeiteloos de trap op en af kan worden gegaan.

Trapliften voor rechte trappen hebben een zitting, armleuningen en meestal een joystick. De zitting is verkrijgbaar in leer of stof, afhankelijk van uw voorkeur en budget. Er is ook een voetsteun beschikbaar voor extra gemak bij het instappen. In het algemeen is de zitting van de traplift intrekbaar, evenals de voetsteun en eventueel de rail. Het doel is om ruimte te besparen.

Om veiligheidsredenen zijn trapliften voor rechte trappen voorzien van een veiligheidsgordel. Trapliften voor rechte trappen zijn ook uitgerust met een obstakeldetectie- en een noodremsysteem. Twee afstandsbedieningen bevinden zich aan weerszijden van de trap. Hiermee kunt u de traplift laten komen, waar u ook bent.

De installatie van dit type traplift is minder ingewikkeld en de kosten zijn lager dan de prijs traplift met 1 bocht. De installatie van dit type traplift is minder ingewikkeld dan die van een traplift voor een spiltrap. Het is echter noodzakelijk dat de trap voldoende ruimte heeft om hem te kunnen installeren.

Hoe kiest u uw traplift rechte trap?

Voordat u een traplift voor een rechte trap koopt, is het belangrijk om de juiste vragen te stellen en ervoor te zorgen dat u voor het juiste materiaal kiest.

Ten eerste moet u beslissen of uw traplift voor de rechte trap in uw woning wordt geïnstalleerd of dat het een elektrische traplift buiten wordt. Een ander belangrijk criterium is of u zonder problemen kunt zitten of dat u gewrichtsproblemen heeft waarvoor een staande traplift moet worden geïnstalleerd. Als uw trap niet breed genoeg is, zult u moeten kiezen voor een staande traplift, die minder omslachtig is dan een zittend model.

Of het nu gaat om een stoeltraplift of een staande traplift, de volgende stap is het kiezen van de beschikbare comfortopties en extra voorzieningen, zoals een automatisch opklapbare zitting en voetsteun of een verstelbare stoel, die aan het begin en het einde van de rit draait.

Het ontwerp is dan een kwestie van smaak. U kunt de kleur, de stijl van de stoelbekleding etc. naar eigen voorkeur kiezen. Controleer ook of de fabrikant een garantie biedt voor de installatie en een service na verkoop met reparatie van onderdelen in geval van problemen.

De aanschaf van een traplift vergroot uw onafhankelijkheid in het dagelijks leven. Aan dit comfort hangt echter wel een prijskaartje en wij raden u aan om hiervoor verschillende offertes te vragen.

Vergelijk de prijzen van trapliften!

Laten we beginnen