Traplift voor buiten

Door mobiliteitsproblemen zijn ouderen niet altijd in staat om van de buitenlucht te kunnen genieten. De oplossing? Trapliften voor buiten. Lees onze tips voor het installeren van dit soort apparatuur.

Traplift buitentrap

Inhoudsopgave

Traplift buiten: Prijs

Traplift Trapliften prijzen (euros)
Traplift voor buitentrap 4.000 tot 12.000 EUR

De prijs van een traplift kan variëren van € 4.000 tot € 6.000 voor een traplift voor een rechte trap voor buiten of zelfs € 12.000 voor een traplift voor een trap met bochten voor buiten (op maat gemaakt). Vraag daarom altijd vóór de aankoop een (vrijblijvende) offerte aan om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing voor uw behoeften neemt.

De aankoopkosten zijn afhankelijk van het type stoel (stoel- of platformlift buiten), het merk en het model van de Belgische traplift. De populairste merken voor trapliften zijn Otolift, Handicare, Acorn en Thyssenkrupp traplift. De prijs van een traplift voor buiten is iets hoger dan die van een traplift voor binnen. Heeft u een traplift smalle trap? Misschien bent u dan geïnteresseerd in een staande traplift.

Vergeet niet dat u voor deze installatie kunt profiteren van verschillende subsidies en premies (betaald na het opstellen van de kostenraming en het uitvoeren van de werkzaamheden) als deze door een vakman wordt uitgevoerd en onder bepaalde voorwaarden. Rond Brussel zijn PHARE-subsidies beschikbaar. In Wallonië kunt u AVIQ-steun aanvragen en er bestaan specifieke subsidies voor de provincie Luxemburg of Vlaams-Brabant. Er is ook nog subsidie Wonen Vlaanderen en de VAPH-premie in Vlaanderen.

Hoe werken trapliften voor buiten?

Het is eenvoudig: een stoel met een elektrische motor, die de stoel van de traplift voor buiten omhoog of omlaag beweegt langs een rail, die aan uw trap is bevestigd.

Trapliften voor buiten werken precies zoals hun tegenhangers binnenshuis. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld om u naar een verzonken terras naar beneden te helpen, uw tuin op een lager niveau te bereiken of u toegang te geven tot een parkeerplaats en mogelijk gevaarlijke valpartijen te voorkomen.

De traplift voor een trap met bochten voor buiten

Trapliften voor buiten kunnen worden gebruikt voor rechte trappen of trappen met bochten. Om gebruikers de hulp te bieden, die ze nodig hebben, zijn ze verkrijgbaar in twee modellen.

De traplift met bochten voor buiten heeft vele mogelijke configuraties. De modellen kunnen aan de muur of aan een railing worden bevestigd, maar de beste optie is meestal om ze aan de trap te bevestigen. Het is ook mogelijk om een traplift voor spiltrappen te installeren.

De traplift voor een rechte trap voor buiten

Trapliften voor een rechte trap voor buiten zijn ontworpen voor gebruik op trappen zonder bochten of bordessen. De rails hebben een lengte, die bij de trap past en de zitting is aanpasbaar. Een traplift voor een rechte trap voor buiten kan ouderen helpen om gemakkelijk de trap op en af te gaan en hun huis toegankelijker te maken, terwijl ze ook hun onafhankelijkheid terugkrijgen.

Natuurlijk zijn er verschillende modellen met verschillende kenmerken. Om het type apparaat te kiezen en te bepalen dat geschikt is voor uw buiten of tuin, is het raadzaam om de fabrikant, de verkoper of de installateur te vragen om bij u thuis te komen.

Hoge weerstand tegen het weer

De rails moeten bijvoorbeeld van een speciale coating worden voorzien zodat ze niet gaan roesten en minder snel slijten. Hetzelfde geldt voor de stoel van de buitentraplift, waarvoor UV- en waterbestendige materialen worden gebruikt om een lange levensduur te garanderen.

Vuil en vocht beschadigen de trapliften voor buiten. Zorgvuldige aandacht voor de motor en de accu onder de stoel is cruciaal om kostbare schade te voorkomen. De afdichting moet optimaal zijn om snelle afbraak van deze componenten te voorkomen.

Waarom zou u een traplift buitentrap willen?

De traplift voor buiten (stoel of platformlift) is vergelijkbaar met die in ziekenhuizen of openbare plaatsen en is ontworpen om ouderen of gehandicapten te helpen om zich in een huis op verschillende niveaus van de ene naar de andere plaats te verplaatsen, wat in het dagelijks leven vanwege mobiliteitsproblemen erg lastig kan zijn.

En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen trapliften zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ze vormen een eenvoudige oplossing om de trap op en af te gaan en zijn gemakkelijk te installeren, zodat u uw onafhankelijkheid kunt behouden. Het concept is eenvoudig: ga in een comfortabele houding zitten, maak uzelf vast en druk dan op een knop op de armleuning om zachtjes de trap op of af te gaan.

Heeft u ooit trapliften geïnstalleerd zien worden in een huis? Trapliften voor buiten werken op precies dezelfde manier. Zij hebben dezelfde onderdelen, namelijk de motor, de stoel, de rail, de veiligheidsmechanismen en de controlesystemen. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten apparatuur is dat de elektrische traplift voor buitengebruik bescherming tegen weersinvloeden vereist en daardoor ook duurder is.

Vergelijk de prijzen van trapliften!

Laten we beginnen