Wat kost een traplift met bochten?

Ouderen of personen met een beperkte mobiliteit en in een huis met meerdere verdiepingen wonen met een spiltrap of een trap met bochten of bordessen, kunnen een traplift laten installeren om hun onafhankelijkheid te herwinnen.

Prijs traplift met 1 bocht of 2 bochten

Inhoudsopgave

Prijs Traplift met 1 bocht of 2 bochten

Traplift op maat Prijs traplift (euros)
Met bochten 6.000 tot 12.000 EUR

De eenvoudigste modellen zijn verkrijgbaar vanaf 6.000 euro, maar een traplift voor een spiltrap is veel moeilijker te bouwen en te installeren. Daarom zijn ze ook duurder. Voor een geavanceerde traplift zoals de traplift voor rolstoel kunt u rekenen op een bedrag vanaf 12.000 euro. Het kan nog duurder worden als u een platformlift buiten nodig heeft.

U kunt vragen of uw traplift door uw zorgverzekeraar kan worden vergoed. Er is geen garantie. Om de aankoopkosten te drukken, kunt u ook rond Brussel een PHARE-subsidie aanvragen, in Vlaanderen een VAPH-subsidie of een Wonen Vlaanderen-premie, in Wallonië een AVIQ-subsidie, met specifieke subsidies voor de provincie Luxemburg of Vlaams-Brabant.

Trapliften voor spiltrappen

Er zijn vele soorten trapliften, die elk voldoen aan de specifieke behoeften of de soorten trappen. Er zijn namelijk veel trapliften modellen voor trappen met bochten beschikbaar en ook veel soorten voor spiltrappen. Het basisprincipe is eigenlijk hetzelfde: het is een stoel om trappen te beklimmen.

De treden van een spiltrap draaien om een centrale pilaar, die de trap ondersteunt. Dit bemoeilijkt de installatie van de traplift. Wanneer een spiltrap te smal is, wordt er voorgesteld om een smalle traplift, zoals een sta-traplift, te gebruiken.

Traplift voor trap met één of twee bochten

Het aantal bochten, en soms de hoek tussen elke bocht, is niet altijd hetzelfde en varieert naargelang uw woning. Daarom moet de constructie en de installatie van de traplift voor een trap met bochten of een spiltrap worden afgestemd op de bochten van uw trap. De te monteren rails worden aangepast aan het aantal bochten, de lengte en de helling van uw trap .

Voor een kwartslag traplift is er bijvoorbeeld één rail (zoals bij de Thyssenkrupp trapliften of andere trapliften merken. Bekijk hiervoor de pagina “Traplift Thyssenkrupp prijs”) of twee rails, met een recht deel en een ander deel dat een rechte hoek met de eerste vormt. In huizen met meerdere verdiepingen kunnen twee, drie of meer kwartdraaiingen voorkomen. Omdat ze op maat worden gemaakt, vindt u altijd een traplift die bij uw trap past.

Voordelen van een traplift binnenbocht

Een bejaarde of een persoon met een beperkte mobiliteit kan moeite hebben om alleen de trap op of af te gaan in huis. In deze situatie, een traplift met bochten is dit de beste oplossing om de treden te overwinnen als het huis is uitgerust met een trap, die één of meer bochten heeft. De gebruiker moet op de stoel gaan zitten, het apparaat starten om zich in alle veiligheid naar de andere kant van de trap te begeven.

Voor mensen met gewrichtsproblemen, die niet kunnen staan, zijn er trapliftmodellen waarop u kunt staan. De gebruiker stapt gewoon op de voetplaat en plaatst vervolgens zijn lichaam op een steunzitting (half zittend, half staand). Het is ook mogelijk om helemaal te blijven staan. Om maximale veiligheid tijdens de beklimming of de afdaling van de trap te garanderen, is dit type staande traplift uitgerust met veiligheidsbeugels. Dit betekent dat een persoon met mobiliteitsproblemen geen letsel riskeert door over de trap te struikelen.

Vergelijk de prijzen van trapliften!

Laten we beginnen